Sneak preview: De raamdecoratie mode van 2019

Welke raamdecoratie wordt de trend van 2019

De mode is steeds in beweging.  Als het over raambekleding gaat, is dit niet anders. De laatste beurzen laten een duidelijke trend zijn. Zo was er recent de beurs INCODA te Gorinchem. We bezochten deze beurs voor je en tekenden de volgende trends voor je op.

Kleur mag weer

Het waren de laatste jaren uitsluitende de grijs tinten die binnen de raamdecoratie domineerden. Grijs zal altijd wel aanwezig blijven omdat het een tint is die je met alle kleuren kunt combineren. In 2019 zie je aqua en petrol, beide blauw kleuren het erg goed doen. Andere veel voorkomende kleuren zullen Oker groen en Marsala zijn.  Sfeer en warmte voeren hierbij de boventoon. Het interieur mag iets minder minimalistisch zijn. Dat schept ruimte voor knusse raambekleding.

Raamdecoratie producten belangrijker in 2019 .

Vouwgordijnen

Als je de diverse woonbladen er op naslaat zie je een verhoogde belangstelling voor het vouwgordijn. Dit heeft er alles mee te maken dat vouwgordijnen een knusse raamdecoratie zijn. We verwachten daarom ook dat het vouwgordijn komend jaar volop in de belangstelling zal staan.

 Bron: raamdecoratieshop.nl

Duo rolgordijn

Omdat duo rolgordijnen zo functioneel zijn, blijft deze raambekleding populair. Je kunt met een duo rolgordijn eenvoudig de doorkijk, lichtinval en privacy regelen. Het is als het ware vitrage én overgordijn in één. Tegenwoordig zijn er veel verschillende stoffen te verkrijgen zodat je bijna naadloos kunt aansluiten op je interieur.

 Bron: duorolgordijnen.eu

Houten jaloezieën

Hout is altijd al geassocieerd met sfeer en warmte. Dit geldt ook voor de houten jaloezie. Warme houtsoorten met voelbare nerf zetten door. Aan de andere zijde zie je uni gelakte kleuren. Deze gaan het niet winnen van de warme hout structuren. 2019 wordt een jaar waarin houten jaloezieën tot de top gaan behoren.

Shades

Shades mogen zich komend jaar eveneens op meer belangstelling verheugen. De stoffen jaloezie werkt als vitrage en jaloezie om inkijk of zon tegen te houden. Het licht komt diffuus binnen en dat is erg aangenaam.

 Bron: Raamdecoratieshop.nl